ФУРНІТУРА

Однією з найважливіших складових для пластикового вікна або двері є фурнітура, від якості якої залежить надійність і довговічність всієї конструкції. Саме тому її вибору потрібно приділити особливу увагу.

Фурнітура для вікон є системою механізмів, які призначені для того, щоб забезпечити прилягання стулки по всьому периметру до віконної рами. Фурнітура також забезпечує приведення стулки в потрібне положення. Деталі одного комплекту фурнітури взаємопов’язані і діють в системі один з одним. Від фурнітури залежить дуже багато чого: щільність притиску, плавність роботи стулок, безпеку вікон, належну якість роботи без заїдань і разбалтиванія деталей.

Вибираючи фурнітуру, необхідно також з’ясувати, з яких матеріалів вона зроблена і чи здатна витримати вагу стулок, який заявляє виробник. Це обов’язково повинен бути міцний метал з антикорозійним покриттям.

Про зовнішній вигляд фурнітури також варто подбати – важливі форма і колір видимих ​​частин (віконні і дверні ручки, петлі та інші). У випадку з фурнітурою економія може призвести до плачевних наслідків, починаючи від короткочасного періоду коректної роботи деталей, закінчуючи побутовими казусами.